h1

Kisah Cinta Budak Sekolah

February 3, 2009

sabtu lepas saya ke borders di the curve. tengok ada satu manga yang macam menarik. dah lama saya perasan ia ada di situ, tapi tak pernah rasa nak beli sebab rasa macam citer nie macam typical kisah cinta budak sekolah. cute girls, get together with a cute boy, who is a jerk and a romantic at the same time, enters another cute boy or girl who will try to seperate the hero and heroine blablabla… cliche stuff.

dah lama tengok tak pernah amik port, tiba-tiba hari tu saya mendapat ‘urge’ untuk checked it out. so saya angkut satu manga  ke counter untuk browse, and well just as expected, memang storyline dier sebijik seperti yang dibayangkan. dan saya menyukainya. hahaha.. saya suka cliche stuff rupanya.

jadi saya beli 2 bijik, volume 3 dan 4. kecewa kerana volume 1 dan 2 tiada, hari ahad saya berusaha ke kinokuniya, lalu membeli volume 1,2 dan 5. dan saya tambah lagi 2 volume manga (tajuk lain tapi storyline lebih kurang la..). abes terbang duitku.. (patut la gajiku abes..)

btw, tajuk manga yang saya suka itu ialah Wild Ones (Arakure in Japanese).

wildones1

Kisah tentang seorang girl bernama Sachi, berumur 15 tahun, merupakan cucu kepada seorang ketua Yakuza. Beliau cuba menjalani hidup sebagai a normal 15-year-old girl, tapi agak susah kerana Rakuto, a cute and the most popular guy in school, is also another underling of  Sachie’s grandfather. and Rakuto is Sachie personal bodyguard. So it goes, Rakuto kadang-kadang keji tapi selalu berada di sisi Sachie waktu susah atau senang, Sachie suka rakuto, rakuto suka sachie, tapi masing-masing taknak cakap kerana perbezaan darjat blablabla… boleh baca manga ini online dan free di www.mangafox.com.

sekarang saya tertanya-tanya, kenapa saya suka cerita-cerita tidak realistik tapi romantik begini? barangkali sebab saya takde pengalaman tu masa di sekolah, jadi baca manga pun cukup la. kalau setakat baca saja takpe jugak, ini siap turut sama merasai kesedihan watak dalam manga yang putus cinta dan sebagainya tu haha..

mungkin saya sangat mudah terpengaruh?

ape kebenda yang saya merapu nie?

cukup.

8 comments

  1. baguslah. boleh jadi lebih sensitif. yang baik boleh ikut. yang buruk. ikut sukalah. nak ikut ke tak. hihi.😛


    • nk ikut ar


  2. eh, penah tak baca komik yg Gempaks starz tu, tajuk nya CHOCOLAT? ketua Yakuza dah resign jadik Yakuza dan bukak bisnes menjual kek?

    Comel gile anak tiri dia, yg mana dia adalah heroin dlm citer ni.

    Kak nana dh baca 8-8 buah. Seronok gile.


  3. kak nana, saya tau chocolat tu.. tapi tak minat membacanya sebab tak minat lukisannye.. heronye tak ensem huahua … tujuan utama baca manga : cari hero ensem ahaha..


  4. ha, kalau mcm tu, baca la Hot Gimmick. Kak nana ada smp 12. Huhu.

    Hari2 Midori pulak, hero tak ensem, tapi kuat.
    Hohoho..


  5. kak nana saya memang collect hot gimmick ok! memula beli yang melayu, pastu tak sabar sanggup beli yang english. rm30 satu pun sanggup!!! sangat suka ryoki tachibana!!! miki aihara memang best, kan? betul, betul, hero midori bukan sekatakt tak ensem, malah hampeh, tapi sangat best! seronok la..


  6. Aku tak berapa minat novel romantik, novel cerita kemasyarakatan boleh lah.


  7. Saya cerita kan tantang aku dangan kekasih ku bermula cerita nya macamnii… Rumah diorang ni.. dekat dgan rumah kami tapi mak bapa dia je yang tinggal disitu dia bukan tidur di rumah tu.. Jadi dia ni dtang ke situ tiba tiba aku nii… Terpikat dagan dia jadi aku pegi ke rumah mak dia pestu aku nampak dia cantik nya aku pun pura pura lah mcm buat buat tak tau je sekali nya aku cakap dangan mak dia mak cik ini anak mak cik ka lalu mak cik tu cakap iya ini lah anakku jadi aku ni… Oooh ini kanapa aku tak selalu nampak dia lalu mak cik tu cakap memang lah kau tak selalu nampak dia sebab dia ni bukan selalu di sini… Ooo lalu aku berkata pada pompuan tu… Hai dia pun balas lah belik hai juga lalu sya ckap awak org mna dia kata orng kl jadi aku pun cakap lah awak orang kl ya.. Dia iya pastu aku ckap lah apa yan patut aku cakap boleh kita kanal ka jadi dia pun berkata boleh apa salah nya Ceppel pun boleh lalu aku cakap iya ka boleh kalau mcmtu kita Ceppel nak tak pestu dia pun cakap iya mlm ni kau datang rumah aku boleh lalu aku berkata buat jadi dia pun cakap main main malam n? Tau saya pun cakap mak bapa awak mcm mna lalu dia cakap mak bapa sya tak tidur sini diorang pgi ka rumah mak cak aku esok beru belik lalu aku aku cakap iya lah… Malam nya aku pun pgi ka rumah dia., lalu aku ketuk pintu rumah diorang sekalinya bebara minit dia dah buka pintu… Lalu aku ckap kanapa lembat sengat nak buka pintu dah tak sebar nii.. Lalu dia pun cakap sorry syg aku tertidur tadi pestu aku cepat cepat msuk ke dalam lalu aku buka semua pakaian ku dia pun sama buka semua pakaian nya lalu aku cakap kau isap betang ku beru sedap lalu dia pun cakap… Baik lah aku akan isap batang mu syg… Lalu aku teriak…. Aaahahahh aww.. Sekit tpi sedap lalu aku masuk kan betang ku kedalam pepenya dia pun terriak ahahhahha.. Sekit aku pun terriak ahahahh.., aaahhh sedpa nya betang di kesih masuk ke dalam pepe mu sya penat nya aku kami rihat lah pestu aku tingok jam dah 12.lebih aku pun minta izin untuk belik ke rumah semula lalu kami pun bercium mulut ke mulut lalu aku cakap bey syg ilove you…. Itu Je Cerita aku



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: