h1

Obsesi Terpanjang

January 5, 2009

The Twilight Saga betul-betul memberi kesan kepada saya la.. Saya tonton movie twilight tu di panggung wayang gambar sebanyak 2 kali. saya tonton DVD twilight tu berkali-kali, ulang, ulang, ulang dan ulang lagi. then saya kemaruk beli novel dier. walaupun dapat beli secara rongak-rongak pada mulanya, saya tabahkan hati. entah dengan willpower yang datang dari mana, saya berjaya beli keempat-empat novel tu, dan yang penting, saya berjaya menamatkan kesemuanya dalam tempoh seminggu flat! (kagum dengan diri sendiri nie, hins hins..). bukan setakat itu sahaja, setiap kali saya pegang novel-novel itu (contohnya saya pegang untuk pass pada fisha ke, pada yanie ke) saya pasti akan baca lagi satu round. kalau mereka lambat ambil, jawabnye berbelas-belas round la saya baca. betapa la saya hooked up dengan twilight tu. saya rasa saya boleh hafal frasa-frasa romantik si edward cullen tu. huhu. inilah satu-satunya movie yang membuatkan saya rasa ralat saya takde pakwe. (but then again, kalau pun saya ada pakwe, dan dier tak seromantik edward cullen, mungkin saya akan rasa ralat bercouple dengan dier ohoho.. blessing in disguise katernye..).

termimpikan edward cullen? ohhh.. tidaklah sampai begitu sekali. tapi, kalau nak kata setiap saat berangan ada partner macam beliau, memang betul, setiap saat saya berangan. sampai tak boleh buat keje la. tak boleh nak fokus. saya rasa, inilah tempoh terpanjang saya obses dengan sesebuah movie atau buku. saya banyak jugak baca novel nicholas spark dan judith mcnaught (boleh kata semua dah baca la), dan mereka nie pun penulis novel romantik yang hardcore jugak, tapi takde la saya bagai nak rak jatuh chenta pada Zack Benedict ke, Royce Westmoreland ke, Ramon Galvera ke, ataupun Matthew Farrell. Tapi dengan edward cullen, ishk, i simply can’t resist. macam terkena sumpahan pulak. sumpahan chenta edward cullen. ishk.. ishk..

sampai sekarang pun, obsesi itu belum berakhir. jumpa je internet, pasti saya akan surf pasal twilight. tengok video-video di youtube, cari gambar edward & bella (banyak pose romantik tu), cari soundtrack, baca buku baru stephenie meyer secara online. tuan-tuan dan puan-puan tahu tak, ada buku baru tulisan stephenie meyer nie, tajuknye midnight sun. ia adalah kisah twilight, tapi diceritakan semula dari perspektif edward. (twilight, new moon dan eclipse diceritakan dari perspektif bella, manakala breaking dawn dari perspektif both bella dan jacob). tapi ini dari perspektif edward pulak. ayat-ayatnya sama, tetapi edward’s struggling tu diceritakan dengan lebih detail la sebab edward yang bercerita. saya harap dier sambung la tulis new moon, eclipse dan breaking dawn pulak dari perspektif edward pulak. saya akan jadi orang pertama yang beratur nak beli hoho. (saya jumpa partial draft midnight sun di internet, lalu saya download dan save – tak tahu la halal ke tak draft tu, tapi, lantak la – lepas tu saya baca. sesungguhnya, edward, lebih kemaruk dari bella! asyik tergelak je saya baca!)

p.s : saya dah potong rambut. cachah kata macam cina haha.. dah la mata sepet. elok la sangat.

p.s.s : tadi dengar lagu Boyzone, tajuknye Better. Kepada yang berkasih/ bersuami/ beristeri, renung-renungkanlah lirik lagu ini. sangat menyentuh jiwa. sangat bermakna. sangat .. edward .. owhh.. kalaulah..

8 comments

  1. no wonder la kau tergelak2 depan pc mi.
    edward cullen memang mempengaruhi hidupmu buat masa ni.🙂
    can’t wait nak baca from edward’s perspective.


  2. jeles!!

    memang rasa nk beli gak buku2 twilight tu tapi buat masa ni nafsu serakah tu kena diamkan dulu. tunggu.

    cakap pasal jatuh cinta dg hero dalam novel, well, dgn JMN’s heroes rasanya tak kot. setakat suka je. dulu2 masa baca Mills & Boon, ada gak suka 2,3 orang mamat tu. romantic😉

    recently i found someone i really like. his name is Gage and he’s in Lisa Kleypas’ Sugar Daddy. sweet sangat. buku citer lama tu. rasanya dulu penah terbaca gak la.

    sigh.. betul apa mi cakap, Edward memang sangat romantik!


  3. best sgt ke twilight ni? hmmm akan kucari dvd itu….


  4. pariS, do check out this one. i think you’ll like it😉

    http://galaxieblog.com.my/mystar/blog/comments/postComments.asp?id=1959


  5. Scott and I talked and both felt strongly that the company needs a personal touch. ,


  6. This screw is a ratchet wheel screw. ,


  7. How often does a labour union, with one single action, harm science, education and business all at once? ,


  8. Aging parents, children leaving home, or the serious illness of someone you love often add stress during this time. ,



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: