h1

‘Sachiko-san’

December 18, 2008

tadi buat kuiz bodoh-bodoh kat facebook. tajuk kuiz : What is your name in Japanese. Answered a few question. The result : Sachiko. i was like, “Sachiko?!!!!”

Sachiko, dalam manga dan anime Nana, adalah perempuan yang minat Shoji, sekaligus menyebabkan Komatsu Nana dan Shoji break-up, menjadikan Sachiko seorang perempuan yang keji. Tapi kuiz tu kata, Sachiko nie maksudnya ada sikit-sikit kena mengena dengan “happiness”. Whatever la.

Tapi Sachiko bunyinya tak sedap la.

Saya mahu nama Sakura ke, Kokomi ke..

Tapi nama Aimi pun sedap jugak. ‘Ai’ in Japanese bermaksud ‘love’. hihi.. sungguh lovey-dovey.

2 comments

  1. hoho sachiko je? takde nama family ke apa? hoho nak buat gak la! (c’mon let me be uchiha itachi, please..) hoho~


  2. huhu. dah lama tak mengadap kuiz simple2 dalam facebuk tu..



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: