h1

Wakata Wakata Kenangga..

December 8, 2008

on the way back to KL this evening, my sister and i reminisce over the old japanese supehero series during our time, that is in the early 90s. we talked about gaban and his laser sapi, kesatria baja hitam and his belalang tempur, flasman, maskman, etc, etc. and tonight, i find myself surfing the net for infos and photos of the beloved superheroes. i remember i fall so deeply in love with kesatria baja hitam because he was so damn handsome (in his human form, not the superhero suit – i detest the belalang eyes!). and i thought gaban was like the coolest superhero ever, but when i look at his photos just now, only one thought actually crossed my mind : “huduh lalu mamat gaban nie” muahahahaha.. enche gaban, sila jangan kecik hati.. mamat baja hitam tu, emm.. bolehlah .. so-so la.. (takde la sehuduh gaban hauuuu…)
anyway, bila difikirkan balik, memang kelakar zaman-zaman tu. berlari balik dari mengaji nie nak tengok citer-citer tu. bodo je sebenarnya. tak masuk dek akal. sama la dgn citer atromen tu, lampu dah berkelip baru tau nak melaser, dari awal dok buang masa belasah resakse-resakse durjana tu. tumbang jugaklah 13, 14 bangunan sekali lawan. kasihan sungguh jepun nak buat reconstruction banyak-banyak kali huhuiiii…
agaknye kalau usha youtube mesti banyak klip citer-citer nie kan? dah lupa pun cemaner plotnye, cume ingat kesatria baja hitam tu paling setia dengan motor dier belalang tempur dan wira perkasa tu (tak tau la nama betul depa dalam jepun ape tapi bile dimelayukan jadi cenggitu ek?). sungguh taat kedua-dua motor nie. taat dan bijaksana. baja hitam panggil je dengan sendirinya muncul motor-motor nie. hebat sungguh mereka merempit tanpa mat rempit.
adeh, ok, penat dah gelak. tulis sambil-sambil tengok klip dan gambar-gambar lame citer nie. lawak la.
selamat mengimbas kenangan masa lalu… daa…

2 comments

  1. owh ultraman dengan baja hitam @ masked rider dah banyak generasi since zaman-zaman kita dulu.. masked rider ada masked rider kabuto dan macam-macam lg yg aku x boleh nak ingat.. ultraman pun ada ultraman tiga, ultraman max, dyna.. aiyo tak terfollow semuanya.. aku tau sikit2 ni pun sebab ada 3-year old kid kat rumah yg tgk semuanya, hehe~


  2. dulu2 aku minat maskman.nasib dlm bas tu de TV,pas skolah agame je,naik bas layan cite tu.siap leh sound pakcik driver gerak lambat takut missd cite tu.hahaha



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: