h1

How To Be A Super-Unggul-Spy

November 7, 2008

lessons learned from watching Ketenangan di Alam Kesengsaraan (Quantum of Solace – atau Quateng oh Solehhhh bak kata tazril..) :

Ciri Utama :

1. Mempunyai rupa paras yang amat kacak, atau amat jelita, dengan body to die for, body yang orang tengok je terus meleleh ayaq liuq (in other words, insanely gorgeos dan hot!)

as suave as ever

as suave as ever

2. Mempunyai (atau dibekalkan dengan free oleh kerajaan) kenderaan dan gadget2 mantap lagi power seperti Aston Martin DBS V12, Sony Ericsson C902i (oh saya hampir2 beli .. cuma tak cukup duit je, kalau tak, tentu lagi selangkah di hadapan untuk jadi Super-Unggul-Spy..) dan lain-lain .. giler c902 tu boleh amik gambar dari jarak almost 100metres.. wa cakap lu..

astonv12

3. sudah tentu kena pandai bergaduh dan lawan-lawan.. serta pandai guna pistol dan pelbagai jenis senjata api..

4. mestilah berani tahap tak masuk akal punyer .. serta cerdik.. kalau dah bunuh orang tu, pepandai la nak bersihkan crime scene. kalau tak, datang je horatio caine terus boleh tau 007 punya angkara.. (owh, lupe, 007 has license to kill.. how absurd..)

Ciri Sampingan :

4. Kena pandai memandu segala jenis kenderaan di muka bumi ini, hatta speedboat, bot nelayan mahupun kapalterbang. kalau memerlukan, mesti jugak tahu bawak kereta kebal. yang paling penting, mesti tau bawak kenderaan tu walaupun gearnya manual..

5. Mempunyai ilmu kebal supaya kalau bergaduh bagai nak rak pun, paling kuat calar sikit je kat muka (tu pun still kelihatan hot nak mamp..). juga supaya tidak akan terkena walau sebijik pun peluru walaupun ada 33 orang tembak sekaligus pada dier. owh, pengajaran dari Casino Royale, kena kebal, supaya, walaupun dah mati sakit jantung tetap boleh hidup balik dengan bantuan de-fib.. huh mantap!

6. Kena pandai mengayat.. ayat ada pelbagai kategori, seperti sweet talk, ugut2 manja, ugut2 keji, pukul dan tumbuk dan tendang dan lain-lain yang.. ehem.. agak keji nak disebutkan..

cukup la tu. banyak lagi ciri-ciri yang seseorang tu kena ada kalau nak jadi Super-Unggul-Spy. hoho..

p.s Official Theme Quantum of Solace, Another Way To Die by Jack White and Alicia Keys is smashing!

3 comments

  1. Cayalah Aimi! Satu description yang mantap, sampai saya terpengaruh untuk tengok movie ni. Awak kena tukar profesion la Aimi, jadi pengulas filem pulak. Agak-agak kalau filem Melayu, mau 20 pages awak kutuk! Hahaha…


  2. hohohoh😀

    mi buat ida gelak sampai cramp perut!

    nanti ida nk link ke post ida, bleh?

    sigh… saya angau, abg Craig~


  3. review mu memang mengesankan. kalau tak tak mungkin shida recommend it from her blog.🙂



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: