h1

~retail theraphy~

September 15, 2008

i managed to do some retail theraphy last saturday .. started with refloxology –> which then turned into refloxology + half body massage + half body scrub + sucking (berbekam).. huhu … secara tak sengaja telah membazirkan rm186.00.. saya takkan pegi ke situ lagi! saya dan fishes dah terang-terang bagitau kami cuma mau refloxology and hand and neck massage je (harganye tak sampai pun rm90), tapi sepanjang kami diurut kami ditawarkan dengan pelbagai tawaran. ibarat diberi dadah, saya dan fishes setuju je semua. hasilnya, kekeringan rm186.00, dan belakang badan tempat yang dibekam menjadi biru!!! chet pooodahhhh!!!!!

 

  anyway, saya mengubat hati yang lara dengan membeli dua butir gadget yang kewl.. iaitu seekor handphone dan sebentuk digital camera.. fuh masyuk…

Nokia 6120

Nokia 6120

dekat sejam setengah jugak saya dan fishes mengusha handphone – handphone ini.. sudah hampir-hampir angkat sony ericsson K770i, tapi akhirnya saya memilih untuk setia bersama nokia (dah terlalu familiar dengan keypad nokia..). mula-mula takmau beli model ini, kerana sama dengan kawan saya, takut dikata meniru beliau pulak. tetapi, dalam banyak-banyak model nokia 3G dan berbentuk candy bar tanpa sebarang features seperti flip atau sliding, ini adalah model yang paling masuk akal. praktikal, lengkap dengan keperluan-keperluan asas, dan paling penting, kewl hehe.. walaupun ia nampak murah dan cikai (seperti kata kawan saya itu), ia bagus kerana orang takkan minat nak curik handphone yang murah dan cikai hahaha.. semalam saya menggunakannya dengan sedikit rasa bengang kerana beliau asek autolock setelah idle selama 5 saat. pelbagai usaha telah dilakukan supaya ia tidak autolock, tetapi tidak berjaya. tapi disebabkan saya nie ‘handphone’ savvy, akhirnya punca permasalahan dapat dikesan dan hari ini, ia telah berfungsi dengan baik. saya juga telah menambahkan ke’kewl’an gadget ini dengan mendownload theme yang so very the HOT.. wawi!! 

saya juga telah membeli camera digital ini :

pandangan depan Olympus Stylus 1040

pandangan depan Olympus Stylus 1040

pandangan belakang

pandangan belakang

pandangan udara

pandangan udara

kewl tak? harganya rm899. 10.0 megapixel. memory card diberi 2GB. sungguh kewl. lepas nie tak perlu lagi pinjam kamera midesmidesmides.
walaupun banyak duit habes, tapi takpe la hadiah kepada diri sendiri. kalau tunggu orang bagi, berzaman la.. buat apa kerja susah-susah kalau bukan untuk reward diri sendiri..

16 comments

  1. ho yeah! so very the retail therapy….chaiyok!!🙂

    nice cam by the way…😛 tak sabar nak mengambil gambar diriku dengan kamera baru mu itu…😛


  2. ala… best la hp tu. smart. nak tiru bule?


  3. kamera ittew sungguh kewl!! owh!


  4. Waa… bestnya ada duit sendiri. Macam diriku ini, bergantung 100% kat husband (actually saya yang tukang belasah dan *tibai duit gaji dia tiap-tiap bulan… hehehe…) Nak beli apa-apa yang statusnya kehendak, bukan keperluan, kena buat application 2 months in advance. Tak sabar nak grad, nak kerja, dan nak jadi kaya… Huhuhu…

    *tibai – loghat utara


  5. jelesnyerrr!!

    i beg to differ with one point, though. nampak cikai or not, kalau ada ruang dan peluang, kebas tetap kena kebas😦


  6. cachah : nanti kiter bergambar ye..

    oren : tiru la, x marah…

    khai : sungguh kewl kan? hehe…

    asiah : penat bekerja, inilah hasilnya…

    shahsulong : betul, betul… jadi simpan la enpon anda elok-elok…


  7. lame tul xsinggah.erk?! theme baru.ooo….jap,jap macam pernah ku lihat theme ini,tapi di mana ya?tahniah atas gajet raya anda yang ‘sejuk’😀


  8. pergh, auntie auni sungguh kaya! hehe thanks for the kad raya ya?


  9. apa aku typo giler babeng ni? hehe sorry AIMI..

    hehe u ada kat sebelah i and n ada kat sebelah m..


  10. nak kamera jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


  11. khai..permintaan kau tidak relevan la😛


  12. beli la kamera khai… takkan la beli tablet riban-riban boleh, kamera ratus-ratus takleh… huhu..


  13. pasal dah beli tablet riban-riban, bajet dah lari la kot?

    ee.. cepat la dapat claim kwsp ni!


  14. iye…henset ittew nampak cikai tapi kamera ittew kewl dan murah.

    p/s: duit haku banyak abis kat makan je….sigh


  15. fadh, duit habis kat makanan jer? tak kira, kau tetap kena belanja aku dan kak nana sekali! hihi😛


  16. duit abes kat makanan? kau tak pose fadh?



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: