h1

lagu diiringi piano

August 27, 2008

saya sangat suka lagu-lagu yang diiringi piano. saya rasa lagu-lagu begitu sangat indah. antara favourite saya ialah cintaku tertinggal di jakarta (once), love song (sara borreilis), janji suci (Yovie & Nuno), aku bukan untukmu (rossa), can you feel the love tonight (elton john) .. sebenarnya banyak lagi .. tapi cuma itu yang saya ingat.

tu je saya nak merapu. saya kehabisan idea (akal saya menjadi cetek sebaik terlihat horatio caine .. haha .. saya sawan..)

lagu paling saya suka buat masa ini ialah : Janji Suci..

Dengarkanlah, wanita pujaan ku,
malam ini akan ku sampaikan,
hasrat suci, kepada mu dewi ku,
dengarkanlah kesungguhan ini.

[#:]
Aku ingin, mempersunting mu,
‘tuk yang pertama, dan terakhir.

[Reff:]
Jangan kau tolak dan buat ku hancur,
ku tak akan mengulang ‘tuk meminta,
satu keyakinan hati ku ini,
akulah yang ter-baik untuk mu.

Dengarkanlah, wanita impian ku,
malam ini akan ku sampaikan,
janji suci, satu untuk selamanya,
dengarkanlah kesungguhan ini.

agak-agaknye adakah orang akan nyanyikan lagu ini untuk saya? ya ya .. dream away..

p.s tadi buat test dalam facebook. dengan character, saya rupanya didapati menarik perhatian golongan geek.. ohh .. nampaknye saya tersalah hantar signal .. the bad boys didn’t get it huk…

5 comments

  1. i like a thousand mile by vanessa carlton,uninvited (alanis morisette),exodus & fight of the bumble (maxim)-leh dikira lagu ke?suke bad boys ek?


  2. uninvited is a very mysterious song, the melody, macam lagu hantu hehe .. tapi memang best .. a thousand miles eh? x familiar la, takpe, sekarang juga cuba download!


  3. saya addicted dgn a thousand miles lepas tengok citer the white chicks. hihi..

    lagu uninvited pun sangat haunting dan berjiwa pada saya. lagu ni la yg menyebabkan saya beli OST City of Angels. actually, dalam cassette tu pun ada lagu Iris by Goo Goo Dolls. lagu ni pun ada iringan piano kalu tak silap.

    wah M-I-N, minat kita serupa kah?


  4. hoho … rupenye saya pun suka lagu thousand miles tu. cume saya tak pernah amik kisah tajuk dier. haha…


  5. shahidah : Iris by Goo-Goo Dolls ok gak.tengok City Of Angles over & over & over again.🙂



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: