h1

what i read in newspaper..

July 12, 2008

hari tu terbaca dalam newspaper –> komik gay dijual secara berleluasa.

ooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ….

mereka baru tahu kah?

sebagai pengunjung setia kinokuniya dan borders, saya ingin memaklumkan, bahawa komik-komik sebegitu telah lama ada di pasaran. masa mula-mula keluar, memang sikit je bilangan nye. kira macam dier intai market la .. cak!! pas tu lepas sebulan, makin banyak, sebulan kemudian, semakin banyak, lama-lama di display new arrival tu, lebih banyak manga gay dari manga  shonen / shoujo nie. masa mula-mula, saya pun terkejut. selamba kodok je mereka jual manga sebegini secara terbuka. lembaga penapisan tak tahan ke? tapi bila dah makin banyak, saya agak manga-manga nie legit la. walaupun ada isi kandungannye yang memang melampau (jangan tanya mana saya tau, internet berlambak), tapi nampaknye lembaga penapisan luluskan (or maybe not.. maybe dier jual secara illegal, tapi sebab takde orang complaint, selamat la mereka). until masuk paper hari tu.

sekarang saya tak tahu la apa perkembangan manga gay ini. adakah masih bertahan or what? saya dengar, salah satu premis yang menjual manga gay ini di damansara telah diserbu (or something like that) ..hmmmm … macam tahu je kat mana.

nak kata manga gay nie melampau sangat, bagi saya biasa je. manga shounen / shoujo biasa pun kadang-kadang ada jugak yang melampau. 18sx, 18sg, entah apa2 classified lagi la. but i guess culture kita tak terima perkara sebegitu, so, be it.

anyway, saya tentu sedih kalau manga yang saya suka ditarik balik dari pasaran. huhuhuhuhu …

oh, saya juga baca tentang kes anwar ibrahim di sotkabar tu. drama swasta betul (mintak maap peminat anwar, saya tidak suka beliau). sampai tak kuasa dah la nak folo. too many details sampai meluat. yang penting, budak saiful tu jambu muahahahaha … pakcik dier lagiiiiiii jambuuuuuuu ..

eh, apakah tema entry saya kali ini adalah gaynisme? tak niat pun, secara tak sengaja ala-ala connected pulak hoho ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: