h1

owie ..

June 27, 2008

1 minit yang lalu, apa anda buat.

  • surf the net mencari design kad kahwin .. saya tidak redha sepenuhnya dengan perkahwinan ini, tapi bak kata fahri, saya kena cuba I.K.H.L.A.S. tengok la kalau berjaya. anyway, saya surf the net carikkan design untuk adik saya. sebab saya malas buat keje. yang penting, design2 yang saya suka, saya takkan email kat dier. itu special untuk saya sahaja!!!!

1 hari yang lalu, apa anda buat.

  • sehari suntuk semalam dok kat hospital tunggu ayah saya. dier tido sepanjang hari after operation. lepas tu, petang saya ke klcc, singgah di kino, dan mencekup beberapa helai manga .. adusss … to the hill with streamyx and my azam of no more wasting money!!!

1 orang yang terakhir menelefon kamu.

  • the-sister-i-am-mad-of. my mum called tanyer “ada kakngah telefon cakap aper2?”, my father asked “ma ke, kakngah ader cakap aper2?” then my sister tepon pun tanyer “ada tak ma cakap aper2?” bloody hill!!!!!

1 makanan yang baru dibeli

  • 2 hari lepas beli 4 kerepek jenama ‘rizal’ berharga rm4 .. pagi tadi beli bihun goreng .. kawan bayar .. sebab dier hutang saya ..

1 barang yang baru hilang

  • owh .. sudah tentu handbag saya .. yang diceritakan sebanyak 5 episod tu ..

1 cerita yang baru ditonton.

  • malam tadi tidak nonton, kamis takde citer best, kecuali so u think u can dance. tapi malam sebelum tu, berkejar balik rumah nak tengok finale CSI .. Warrick mati!!!!! owhhhhh .. kasihan …

1 hal terakhir yang digossipkan.

  • “kau tau, mungkin ada orang nak kena hantar ke tut tut .. posting .. takpun ke tet tet … sape la agaknye ye ..” pergossipan dengan rakan segossip…

1 kata yang ingin diluahkan.

  • bloody hill ..  aku sangat terseksa tapi tidak dapat diluahkan kerana ia akan menyinggung pihak-pihak berkepentingan ..

1 buku yang sudah dibaca.

  • satu je? nak bagi banyak :
    • manga : totally captivated and junjo romantica .. ohh .. love it .. lots of pretty boys .. why must they be gays?? sungguh akhir zaman ..
    • paul coelho : terpengarauh dengan ayumi, jadi cuba baca paul coelho .. pinjam dari kawan .. sudah habis baca eleven minutes, sedang baca the witch of portobello, sedang tunggu beliau carik balik the alchemist ..

1 penyakit yang sering datang.

  • sakit jiwa? sakit hati? penyakit-penyakit berkaitan jeewakachau ..

1 keinginan.

  • perlukah tanya … sudah semestinya … kawen … tapi perasaan tu datang bermusim je .. poor me .. what has become of me???

8 comments

  1. aimi,

    paulo coelho – the Zahir..the best!


  2. mi, thanks entertain tag aku. harap2 ayah mu will get better soon. sabar banyak2…take care…


  3. weih..nape ko tak suke die kawen lak?


  4. fadh : kenape tak suka? sebab die langkah bendul?
    cachah : ayah aku ok je ..
    ahkon : saya tengah tunggu the zahir jugak hehe .. tq ..


  5. Aimi, you are so sincere in describing your feelings about your sister’s wedding. I am touched. In my extended family, langkah bendul ni perkara biasa, even I pun langkah bendul, but never cross in my mind tentang perasaan orang-orang yang bendulnya dilangkah itu. Takpelah, setiap orang ada rezeki masing-masing. Your sister dah desperate sangat nak kahwin, or maybe serunya sudah sampai, ni semua ketentuan Allah, siapa kita nak question why, why, why? Insya Allah nanti bila seru awak pun dah sampai, awak akan rasa, that is the most perfect time yang Allah dah pilih untuk awak. Percaturan Allah ni kita sebagai manusia memang susah nak faham. Just buat bodoh aje Aimi… Buat-buat macho, kalau boleh jadi pengapit, lagi best! After all, adik kandung sendiri punya wedding jugak. Ikhlas tak ikhlas lain cerita, yang penting involvement for her most special day. Err… now I wonder tentang perasaan orang-orang lain masa I kahwin dulu. I tak berniat nak kecilkan hati sesiapa. I believe your sister pun macam tu jugak.


  6. asiah…you’ve put it into a very positive tone. i guess kalau adik i langkah bendul. hoho. terpaksalah relakan. ajal maut jodoh pertemuan di tangan Tuhan. sape la kita nak question why oh why. I am on the same boat I guess.


  7. didn’t i say, orang cakap senang? i never question why, i never ask for consolation, or solution, nor did i ask her to not get married. i was simply pouring my heart content. if i keep it inside, i’ll go crazy. it’s easy for people to say.


  8. i wish you feel better now. take care mi.🙂



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: