h1

..perkara paling memalukan..

June 23, 2008

tahun pertama saya bekerja di Jabtan Bertuah nie, saya dikehendaki jadi emcee untuk satu majlis perpisahan. Tetamu yang diraikan itu dah pencen lebih kurang seminggu or dua minggu sebelum majlis tu. memendangkan ketika itu saya masih berkolam-kolam di ruangan kolam (pool), maka saya idoklah kenal tetamu itu (dier orang no. 2 dalam opis rupenye deng ..)

maka berdiri la saya di mic untuk emcee tu, sebatang mic stand sahaja tanpa rostrem whatsoever untuk mengcover kegigilan saya (saya benci bercakap depan orang ramai!!!!) .. memang saya menggigil .. butterflies in my stomach maser tu, saya rasa ada millions of them ohoho .. saya pegang skrip pun nampak skrip tu ‘menggigi;’ bersama saya memalukan ..

akhirnya sampailah tetamu yang diraikan .. sepatutnya saya kena la announce

“Mengumumkan ketibaan Y.Bhg Dato’ Abdul det det bin Othman”

tetapi saya announce

“Mengumumkan ketibaan Y.Bhg Dato’ Abdul det det binnnnnnnnnnnnnnnnn ….”

blank, i totally forgot his father’s name(!!) saya sangat gabra, saya lupa bahawa dalam skrip saya ada tertulis nama penuh beliau tapi otot-otot tindakan reflex saya terus shut down .. i just kept staring ahead and sadly no words came out of my mouth. sampai last skali ada senior officers di meja yang belakang-belakang tu jerit “othman .. othman” .. adoiiii AMAT MEMALUKAN!!!

yang menjadikan saya blank pada masa itu ialah, it suddenly occured to me that nama orang no. 1 opis kami pun bin othman jugak. jadi saya rasa macam tak logik kalau both no. 1 dan no. 2 mempunyai nama bapa yang sama. baru je saya nak refer skrip, beliau telah melangkah masuk. mau nye saya tak gelabah .. malu .. malu ..

p.s ini adalah sambungan tag yang cachah bagi tu .. hari nie baru boleh tulis .. adoi laparnye … nak bekpes …

One comment

  1. he he he
    takpe takpe
    tu masih berkolam2, sekarang sure da terer
    anything can happen bila kita cuak n gelabah🙂



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: