h1

Ayat-Ayat Cinta

June 23, 2008

nonton ayat-ayat cinta last friday. too bad cachah couldn’t join us. i love it very much. cried silently bila dier lafaz akad nikah depan the 1st wife. sob sob .. pengorbanan? aku tidak rela berkorban sebegitu uhuhuhu …. anyway, melihat tempat tinggal indonesians students di mesir itu membawa ingatan saya kembali ke kaherah a few months back. dapat jugak tengok asrama students malaysia. nama indera mahkota lagi (indera mahkota adalah satu kawasan perumahan di kuantan).

disebabkan Aisya tu kelihatan hot memakai purdah, tiba-tiba saya rasa purdah tu satu aksesori yang menarik (keji tak pemikiran saya??) tapi ye la, mata beliau cantik, jadi cantik la..

apa pun, saya sangat suka dengan lagu runut filem ini, juga bertajuk ayat-ayat cinta. sungguh indah. sungguh dalam. melly goeslow’s pieces sememangnya favourite saya sepanjang masa. titik.

Desir pasir di padang tandus
Segersang pemikiran hati
Terkisah ku diantara cinta yang murni
Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung kupertaruhkan

Reff:
Maafkan bilaku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin kucegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu
Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus kutinggalkan cinta
Ketika ku bersujud

5 comments

  1. aku beli cd cite ni masa pi umah emon kat tanjung malim hari pekerja hari tu. pastuh tgk dengan staf2 aku yg melepak kt umah masa ecah kelik kelate jimi tunang arituh..
    menangis2 my staffs esp yg nak kawin nxt month haha..

    tp sbb aku dh baca buku dia.. aku rasa cerita itu agak boring first half.. n macam jump jump.. maybe sbb nak muatkan the whole cerita to fit in 2 hrs ada scene2 yg tidak dpt dimuatkan..tapi aku suka cerita itu.. sebab ada part2 dia guna bahasa arab.. ingat time belajar arab kt sekolah..

    soundtrack memang best giler.. aku mmg giler ngan lagu rossa nyanyi..hehe
    😀


  2. aku pun dah baca buku dia. dan menangis jugak. risau kalau tak up to my expectation. takpe. aku akan tengok lagi nanti. cari cd dia…


  3. wow… we have the same thought.. i pun rasa aisya tu teramat hot bila pakai purdah…
    padan la ngan dia, mata lawa… tp masa dia bukak purdah tu for the first time, curious jugak nak nengok cemana rupa dia yg sbenarnya.. alih2 aku forward kan je terus citer tu./. hahaha…


  4. pirates .. tidak syok la main forward haha … kami tengok di panggung, first time dier bukak tapi tak tunjuk muka tu, satu panggung mengeluh .. hahah .. berama-ramai mengeluh in unison .. haha ..


  5. nolee, nak pinjam buku citer tu!



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: