h1

.. pelancongan ..

May 29, 2008

saya nak pegi melancong … saya nak sangat pegi melancong .. kalau saya boleh pilih tentu sekali saya nak pegi jepun, korea dan cina (mata sepet-sepet belaka orangnya … memang taste saya ..) .. tapi sebab duit dalam poket, dalam bank, bawah bantal semua tinggal cukup-cukup je untuk saya beli almari ikea (yang paling murah) serta makan 3 kali sehari selama sebulan, saya rasa angan-angan tu perlu ditangguhkan sehingga tarikh saya pencen (ya Allah begitu lamaaaaaaaaa …)..

jadi saya pikir, kalau saya tidak dapat melancong ke negara berbajet tinggi, saya nak pegi ke tempat berbajet rendah, contohnya bandung atau hanoi .. bukan la bajetnye rendah sangat pun, tapi at least, kalau nak bershopping, boleh bawak balik at least satu barang untuk setiap kenalan. kalau pegi ke negara east asia yang disebutkan, harusla sekeping magnet dipecahkan 13 dan dibahagi-bahagikan (sangat menydihkan ..)

tapi sebenarnya, saya cuma nak pegi ke satu tempat di mana hotel / chalet nya adalah di tepi pantai, dan pantai itu tak perlu ramai orang. cukup la bila saya bangun pagi, dapat dengar bunyi ombak. tak ada tempat beli belah pun tak apa la, janji tempat tu cukup aman supaya saya boleh relax-relax baca novel .. (baik pegi pulau kapas ..)

saya sebenarnya saje merapik ..

8 comments

  1. 😆 melancong la dalam mesia…😉


  2. aku tidak dapat ikut ke luar negara. aku sedang mengamalkan cuti2 malaysia saja. mungkin next year. aku doakan impian percutianmu tercapai.😉
    kalu takdir kawin nga orang kaya mana tau, bleh gi hanimun mana2 je…huyoo..okay, aku berangan.🙂


  3. poyo je aku ajak korang gi pulau kapas la, langkawi la, tapi sumer macam takde sambutan jugak … huhu …


  4. aimi…jom gi cameron…tak tau mu nak gi ke tak…ia bukanlah berdekatan dengan pantai…


  5. cis .. terkantoi nama betul aku .. buleh buleh … tapi bukan bulan ini though, sangat sengkek kerana tersalah bajet dan lain-lain perkara (p/s aku reply nie dari rumah, dah dapat connect streamyx yeayea …)


  6. bulan julai ni. 5-6 julai. jom…..


  7. sekarang nak holiday kena pikir 2-3 kali. sebabnya? HARGA MINYAK DAH NAIK!! huhuhu…


  8. kalau pikir harga minyak naik jawabnye tak keluar rumah la en.Faruqy … uwawawa …



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: