h1

the day i coloured my toenails pink (Part IV)

May 8, 2008

~sambungan

saya merasa sungguh tertekan, kerana saya dah sampai di putrajaya baru abah saya call, sedangkan tadi saya ada di area KL, kan lagi senang saya nak pegi pekeliling naik bas balik rumah? haiyoooo … tapi hujah abah ada kebenarannya. rather than habeskan like rm200- 300 tukar kunci baru n everything, i might as well spent like rm10 for the bus fare (return), amik kunci, dan semua selamat. tetapi malasnye, sebab dah sampai putrajaya balik …

saya pon sms cachah :

“chah, buleh dop mu anta aku ke pklllg? abah aku kata kat rumah ada kunci spare. balik naik bas je la. tapi skrg mcm dh fobia pulak nk travel sorg2 huhu ” (lebih kurang la …)

cachah pon reply : “buleh je …”

lepas tu cachah send balik : “jom la kita balik. aku drive la. kita tido sana je malam ni. esok kita balik la”

tentulah saya setuju : “ok je. thanks chah. by the way, do u by any chance, ada nail polish remover kat rumah?”

“of course la takde.” ujar cachah.

“jadi, boleh ka kita singgah mana2 farmasi ke untuk beli nail polish remover? kuku aku kaler pink nie, kalu balik dengan kuku pink harus aku dihalau dari rumah. sebelum tu akan dilecture berkali-kali dulu” ujar aku.

“buleh je..” balas cachah yang sporting …

yay ~ kemudian cachah datang jemput saya, dalam pukul 5.30. saya pon bercerita la pasal kejadian seperti di part II dan part III tu. dalam pada kami berborak, kami cari la jugak mana-mana watson ke, guardian ke, siap berenti cari kat kedai select shell tu cari nail polish remover. tapi takde. akhirnya, masuk je bandar area rumah saya, kami berenti di ~vegamall~ (supermarket paling gah di bandar sebesar perlis tu) .. nasib baik ada nail polish remover (dulu saya cari sabun muka seba med haram takde ..) saya beli yang PALING MURAH. masuk je kereta, saya terus bersihkan 2 jari tangan saya (saya gatal kalerkan dua dua jari kelingking saya) dahulu. sampai di rumah, saya terus lari masuk bilik dan perkara pertama yang dibuat ialah removed the nail polish! dah bersih dan kuku kaki dah jadi kaler natural. baru la saya turun ke bawah jumpa ma dan abah.

tentulah kena lecture.

tapi sebab cachah ada, takde la ma lecture sepanjang malam. *wink wink* selamat ..

p.s adik bongsung saya yang berumur 15 tahun dah lebih tinggi dari saya. now i’m the shortest in the family. dem~

~bersambung.

3 comments

  1. oh. i saved you! by the way, i love being lectured by ur mum once in a while. remind me of my mum. owh! dah dua bulan tak balik kampung. huhu…


  2. hehe….hehe…hehe….hehe…is handsome or not (maybe not because you didnt state his fizikal appearance at all..) hehe…

    he maybe not from marigold, otherwise he’ll know that marigold doesnt produce the apple and aloe drink.


  3. beliau tidak hensem .. kalau hensem tentulah saya ngorat beliau lebih-lebih fufufufu..



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: