h1

ketahuan ..

April 22, 2008

masa umur saya 18 tahun, saya pernah ada crush pada sorang mamat nie.. dier tak berapa hensem (brad pit lagi handsome la..) tapi manis la, terutamanya senyuman dier huhu .. tapi saya tak berani nak mengorat beliau. lalu seorang kawan saya menawarkan diri untuk menjadi match maker kami .. beliau kata kadang-kadang beliau chatting di internet beliau perasan mamat tu join forum chatting tu jugak. saya kata ok lah, cubalah padankan kami.. macam biasa la, awal-awal kawan saya chatting dgn mamat nie, of course la dier tak direct je bagi hint-hint bahawa saya suka kat mamat tu, mereka berborak macam biasa dulu, orang kata ‘to build the rapport’… dah lama-lama chatting pun takde jugak hint-hint pasal saya minat mamat tu. last sekali kawan saya nie dengan jujurnya memberitahu bahawa beliau pulak yang ‘ter’tangkap cintan dengan mamat tu .. cisss … harapkan monyet, monyet makan pisang!!!! tapi saya tak frust pun, sebab itu hanya wild crush, bukan tangkap cintan punya on my side.. haha .. tapi, saya tidak bertegur sapa dengan kawan saya tu start dari confession dier sampai la sekarang. bukan saya frust pasal mamat tu, tapi saya rasa dikhianati oleh kawan yang saya percaya. saya dengar kawan saya tu sempat la couple-couple lovey dovey dengan mamat tu kejap, lepas tu break … hikhikhik … (saya tengah gelak jahat …) .. saya rasa last year saya berjalan-jalan di sekitar KL, terjumpa mamat nie, tengah pegang banyak plastik bag. saya tegur la, beliau kata beliau temankan mak beliau shopping .. ya ak awww … nasib tak couple dengan dier, anak mak rupenye .. fufufu ..

Dari awal aku tak pernah
percaya kata-katamu
Karena ku hanya melihat
semua dari parasmu

Terakhir kau bilang padaku..
kau takkan pernah selingkuh
Tetapi ternyata dirimu..
bermain di belakangku

Saat ku melihatmu
kau sedang bermesraan
dengan seorang..
yang ku kenal…

O ow.. Kamu ketahuan..
pacaran lagi..
dengan dirinya..
teman baikku…

O ow.. Kamu ketahuan..
pacaran lagi..
dengan dirinya..
teman baikku…

Kembali ke **

Tapi tak mengapa..
Aku tak heran..
Karena dirimu..
Cinta sesaatku…

(O ow.. Aku ketahuan…
pacaran lagi…
dengan dirinya…
teman baikmu…) 2x 

One comment

  1. hehe…aku ada gak kes gini. tapi zaman budak dulu. bukan dia yang syok kt mamak yang kusuka tapi dia adjustkan mamat tu ngan orang lain. hampeh punya posmen. dah la tak bagitau aku mamat tu sukak orang lain. siap matchingkan mamat tu ngan junior aku. tapi samala jiwa rock, takder a frust sangat. sekarang ni je jiwang lebeyh skit.ahaha.😛



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: