h1

entry campur-campur

April 21, 2008

Perkara 1 :

Saya sangat gembira dengan keluarnya Saida (ok la tu … dengan goyang-goyang bahu beliau) daripada Akademi Fantasia. Personally, saya rasa AF dah jauh menyimpang dari niat sebenar untuk mencari bakat, memberi peluang dan melahirkan penghibur yang unggul dan berkaliber di Malaysia, instead, AF dah jadi rancangan yang terlalu ‘commercialized’ kerana bakat-bakat di AF tu (terutamanya this latest series) bagi saya (yang sangat tinggi expectationnya) adalah sangat tidak layak dan hampeh (except a few yang saya rasa not bad la …). mesti ada orang yang kata bahawa mereka yang mencuba nasib itu lebih baik daripada yang tak cuba langsung, walaupun persembahan mereka sucks like he**, tapi bagi saya, if they cannot sing properly or at least, decently, they should not even bother trying, because my ears bleed listening and watching to their lousy performance. i mean, u look at mawi, mila, siti nurhaliza, jacklyn victor, those are high – quality singers and performers. those are the people who get offered to sing at international / regional showcase or award ceremony and such – someone who takes his job and talent seriously and striving to do better, knowing those are the fans’ expectations. i personally couldn’t imagine nubhan buat persembahan di AIM atau Anugerah Bintang Popular etc, not when he sings out of tempo, off-tune, pitching like all over Selat Melaka and all. Wake up people! Nyanyi la bagus-bagus … Bila dah masuk AF or Malaysian Idol or 1 in a million tu or whatever reality show, maknanya the whole malaysia is watching, bukannya setakat satu sekolah, atau satu kampung atau satu supermarket atau satu kelab! Saya taknak la bandingkan dengan peserta American Idol kerana saya rasa cita-cita itu terlalu tinggi tetapi saringan dan pemilihan peserta mereka tu sangat ketat dan peserta yang terpilih are acutally up to that standard. tapi ini pendapat peribadi saya, sapa nak condemn, condemn la. everyone has the right to voice out their opinion.

Perkara 2 :

Midesmidesmides semalam shop till she drop! beli tv dan dvd player (yang ada USB slot). dapat barang yang bagus, brand not bad tetapi dengan harga yang sangat berpatutan. memandangkan midesmidesmides beli tv, saya pun beli la tv rack (harganye rm32.90 je .. sangat kedekut haha …). tv rack tu elok-elok je muat tv tersebut. lepas tu kami tukar interior design kat area tv rack tu . sempoi, dengan tv rack di tengah-tengah dan 2 rak buku di kiri dan kanan, tv area kami nampak macam home theatre set pulak hahaha .. sekarang kami tunggu dining table fishesfishesfishes je untuk melengkapkan rumah tersebut. olalalala ….

Perkara 3 :

Saya masih terkapai-kapai nak buat keje. pandang kiri, macam takde tujuan, pandang kanan, takde tujuan jugak. depan dan belakang, sama jugak … haiiiii ….

Perkara 4 :

saya nak cadangkan kepada sesiapa yang suka baca novel cinta yang roamntis, old-school romance and stuff like that, baca la buku nicholas spark. saya punbaru mula berjinak-jinak tapi ada la 5 bijik dah saya khatamkan. sangat touching. i cried (memalukan ..). 2 buku yang saya sangat suka ialah the notebook dan the wedding. kan bagus kalau lelaki-lelaki sebegitu masih ada dan nak kat saya uwawawawa …

Sekian.

One comment

  1. perkara 1. – aku setuju dengan beberapa point mu tu. saida tu dari ujibakat lagi tak meyakinkan. entah pasal apa entah dapat masuk af. menari pun tak terer. kalau nadia, stacy dan mama rina, (riz pun okay kut) aku rasa ada jugak lah masa depan.

    perkara 2. – nanti aku nak lepak rumah korang lah. nak merasa kebestan home theater korang hahaha

    perkara 3. – sama lah. dahlah kerja yang kena sistem tapi malang giler pc pun tarak.

    perkara 4. – saya dah baca buku2 tu (the wedding, message in a bottle, nights in rodanthe). the note book dan dear john je belum. ni semua pengaruh cik paris lah.



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: